donderdag 14 april 2011

Free at last

Vrijdag de 8ste, drie weken en half na het accident, na twee weken met zijn volledige plaaster, vonden we dat de tijd gekomen was om Tibor's voetje te bevrijden. De dokter had ons die mogelijkheid gegeven door de plaaster al in te zagen aan beide kanten. We vonden dat er genoeg aanwijzingen waren van beterschap: hij voelde geen pijn meer en hij begon zelfs op de tenen van die voet te steunen. Nichtje Lena, die hetzelfde had voorgehad een paar dagen vroeger en thuis, was ondertussen al lang terug verlost van de plaaster en Tibor's voet was ondertussen echt immobiel geweest, zij had nog een loopplaaster gehad.

Zo gezegd, zo gedaan. Gewapend met een leatherman, een nagelschaar en een naaischaartje zijn we eraan gevlogen. En het heeft efkens geduurd: op zijn voet was nog een stukje niet doorgezaagd en de hoop watten die eronder zaten bleken ook niet evident om door te knippen.

Maar het is dus gelukt.








En het resultaat: onder het windeltje zaten nog een paar korstjes, maar die zagen er goed uit. Zijn voet draaide vlot in alle richtingen, zonder pijn, maar hij was zelf een beetje angstvallig om er op te steunen. De eerste dagen hebben we de korstjes nog droog proberen te houden, en hem een steunverbandje gegeven, wandelen wou hij nog niet echt doen. Na twee dagen mocht hij aan de rand van het zwembad spelen en nog twee dagen later (eergisteren, het is nu de 14de) is hij voor de eerste keer echt mee mogen gaan zwemmen.

Hij was in de wolken "echt, mag ik in het zwembad? met dit voetje?" En het laatste overblijvende korstje, waar we een beetje schrik voor hadden omdat we dachten dat er een putje zou overblijven, is er ook meteen afgegaan. Was dus ook maar oppervlakkig. Gelukkig.

En hoe zit het nu? Hij wandelt, maar mankt nog een beetje. Heeft daarnet wel alweer een tempel met 358 treden beklommen, maar is nog snel moe. Maar dat hadden we ook niet anders verwacht. Allang blij dat hij met deze temperaturen (34 graden wat aanvoelt als boven de 40) weer kan rondplonsen.

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten